Filmaker - Olaf van Dam

Olaf van Dam
Showcase

Filmaker - Olaf van Dam

Vanaf jonge leeftijd ben ik al gefascineerd door bewegende beelden.

 

Als geboren beelddenker is het vertalen van beelden naar film, hetgeen waar ik het liefst mee bezig ben. Omringd door een familie met een kunstzinnige achtergrond sluit het creatieve aspect van film goed bij mij aan. Het was dan ook een logische stap om na mijn middelbare school een film gerelateerde studie te volgen.

 

Mijn studietijd begon op de wat meer technisch georiënteerde opleiding: audiovisuele vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Enthousiast door de opleiding, wilde ik mij verder ontwikkelen op het gebied van film. De meer inhoudelijke opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, sloot hier perfect op aan. Door de combinatie van de twee opleidingen heb ik me als cinematograaf breed kunnen ontwikkelen.

 

Gestileerde, geabstraheerde en eigenzinnige beelden intrigeren mij en dagen me uit. Binnen een shot ga ik op zoek naar symmetrie en het creëren van een lijnenspel.
Een beeld moet in balans zijn en bijdragen aan de inhoud van de film.
Naast camera heb ik affiniteit met licht, waar ik me momenteel nog volop in ontwikkel.

 

Ik hou van diversiteit. Zowel binnen fictie, commercials als documentaires, waarin ik in iedere stroom verschillende uitdagingen zie.

Portfolio:

 

 

 Van Mars Naar Venus Trailer

 YouniqueYachts

 Pre roll Bont voor Dieren 

 EPRESSO watches

 

Showreel - Olaf van Dam

Meer informatie: